微信公众号

微信公众号

微信交流群

微信交流群

商务合作

商务合作

合作联系
合作联系
合作联系
在线做题
在线做题
在线做题
考生交流群
考生交流群
考生交流群
合作联系 在线咨询 微信公众号
微信公众号
微信公众号
当前位置 : 云南教师招聘 > 备考资料 > 基础知识 > 云南教师招聘考试:阅读理解“题型解读”

云南教师招聘考试:阅读理解“题型解读”

2020-07-29 14:47:15

云南教师招聘

成千上万的阅读理解,如何让你的阅读理解在众多试卷中脱颖而出呢?这里云南教师招聘网为了更好的帮助到考生,就整理了云南教师招聘考试:阅读理解“题型解读”,希望能够帮助到各位考试顺利通过云南教师招聘考试。

  【题型解读】

云南阅读理解“题型解读”

  【即学即练】

  What we know of prenatal development makes all this attempt made by a mother to mold the character of her unborn child by studying poetry, art, or mathematics during pregnancy seem utterly impossible. How could such extremely complex influences pass from the mother to the child? There is no connection between their nervous systems. Even the blood vessels of mother and child do not join directly. An emotional shock to the mother will affect her child, because it changes the activity of her glands and so the chemistry in her blood. Any chemical change in the mother’s blood will affect the child for better or worse. But we can not see how a looking for mathematics or poetic genius can be dissolved in blood and produce a similar liking or genius in the child.

  In our discussion of instincts we saw that there was reason to believe that whatever we inherit must be of some very simple sort rather than any complicated or very definite kind of behavior. It is certain that no one inherits a knowledge of mathematics. It may be, however, that children inherit more or less of a rather general ability that we may call intelligence. If very intelligent children become deeply interested in mathematics, they will probably make a success of that study.

  As for musical ability, it may be that what is inherited is an especially sensitive ear, a peculiar structure of the hands or the vocal organs connections between nerves and muscles that make it comparatively easy to learn the movements a musician must execute, and particularly vigorous emotions. If these factors are all organized around music, the child may become a musician. The same factors, in other circumstance might be organized about some other center of interest. The rich emotional equipment might find expression in poetry. The capable fingers might develop skill in surgery. It is not the knowledge of music that is inherited, then nor even the love of it, but a certain bodily structure that makes it comparatively easy to acquire musical knowledge and skill. Whether that ability shall be directed toward music or some other undertaking may be decided entirely by forces in the environment in which a child grows up.

  1. Which of the following statements is not true?

  A. Some mothers try to influence their unborn children by studying art and other subjects during their pregnancy.

  B. It is utterly impossible for us to learn anything about prenatal development.

  C. The blood vessels of mother and child do not join directly.

  D. There are no connection between mother’s nervous systems and her unborn child’s.

  2. A mother will affect her unborn baby on the condition that ____.

  A. she is emotionally shocked B. she has a good knowledge of inheritance

  C. she takes part in all kind of activities D. she sticks to studying

  3. According to the passage, a child may inherit____.

  A. everything from his mother

  B. a knowledge of mathematics

  C. a rather general ability that we call intelligence

  D. her mother’s musical ability

  4. If a child inherits something from his mother, such as an especially sensitive ear, a peculiar structure of the hands or of the vocal organs, he will ____.

  A. surely become musician

  B. mostly become a poet

  C. possibly become a teacher

  D. become a musician on the condition that all these factors are organized around music

  5. Which of the following is the best title for the passage?

  A. Role of Inheritance. B. An Unborn Child.

  C. Function of instincts. D. Inherited Talents.

  1.【答案】B。解析:细节理解题。根据文章第一段What we know of prenatal development makes all this attempt made by a mother to mold the character of her unborn child by studying poetry, art, or mathematics during pregnancy seem utterly impossible. There is no connection between their nervous systems. Even the blood vessels of mother and child do not join directly.可知ACD选项正确。故选B。

  2.【答案】A。解析:考查细节理解题。根据文章第一段An emotional shock to the mother will affect her child, because it changes the activity of her glands and so the chemistry in her blood.可知妈妈情绪上的震动会影响到宝宝,因为这能改变她腺体的活性和血液中的化学成分。故选A。

  3.【答案】C。解析:推理判断题。根据文章第二段It may be, however, that children inherit more or less of a rather general ability that we may call intelligence. 说明有可能会出现这样的情况,宝宝或多或少遗传了一般的能力,我们成为智力。故选C。

  4【答案】D。解析:考查细节理解题。根据文章第三段As for musical ability, it may be that what is inherited is an especially sensitive ear, a peculiar structure of the hands or the vocal organs connections between nerves and muscles that make it comparatively easy to learn the movements a musician must execute, and particularly vigorous emotions. If these factors are all organized around music, the child may become a musician.说明对于音乐才能,遗传的可能是特别灵敏的耳朵、构造独特的双手、由神经和肌肉相互连接的发音器官。如果这些因素作用于音乐,那宝宝可能会成为音乐家。故选D。

  5.【答案】A。解析:主旨大意题。根据文章可知,主要讲解的是遗传因素对未出生的宝宝的影响。故选A。

  【备考常识】

云南阅读理解“题型解读”

  以上是关于:云南教师招聘考试:阅读理解“题型解读”,感谢大家的阅读和支持,祝大家面试顺利。想获取更多关于云南教师招聘的相关资讯,如云南教师招聘招教公告、备考资料、成绩查询、报名入口,历年真题、报考指南等,敬请关注云南教师招聘考试网(www.cyzk.net/)

教师招聘就业推荐 立即填写求职意向

立即提交

云南教师招聘申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以省教育厅及教育考试院官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件 1546217367@qq.com

转载请注明:文章转载自 云南教师招聘 [http://www.cyzk.net/]

关键词: 云南教师招聘 云南教招报考指南

本文地址:http://www.cyzk.net/jczs/1513.html


填报求职意向

加入考生群

求职意向

扫一扫填写求职意向

扫码填写云南教师求职意向,为您带来云南江苏岗位推送,填写完成可进入小程序便捷获取更多优质岗位!

微信交流群

本站部分文字及图片均来自于网络,如侵犯到您的权益,请及时发送邮件到2667645833@qq.com,我们会尽快处理

Copyright 2012-2023云南教师招聘 http://www.cyzk.net/ All Rights Reserved.

声明:本站为云南教师招聘民间交流网站,最新教师招聘动态请各位考生以当地教育局或人力资源保障局最新通知为准。

版权所有:南昌传爱网络科技有限公司

ICP证: 滇ICP备20004213号-13

公网安备53010202001146

  法律顾问:肖云律师